DİYARBAKIR / ÇINAR - Yatılı Bölge Ortaokulu

ÇINAR YATILI BÖLGE ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz 1994 yılında 12 derslik ve 16 öğretmen olarak Eğitim-Öğretim hizmeti vermeye başlamıştır, o dönemde okulumuz 3 frefabrik,e eğitim binası ve 1 lojmandan oluşmaktaydı.

2006 yılında yaşanan sel felaketinden sonra 3 frebabrik bina yıkılmış ve eğitim öğretime bir yıl ara verilmiştir.2007 yılında bakanlığımızın desteği ile 1 eğitim binası ve pansiyon binası olmak üzere yeniden eğitim-öğretime başlamıştır.

Şuan itibari ile okulumuz 12 derslik eğitim binası,öğrenci pansiyonu ve 10 dairelik 1 bina öğretmen lojmanı mevcuttur.Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı,ve 2 müdür yardımcısı ve 19 öğretmenle eğitim öğretime devam edilmekte olup 46 yatılı olmak üzere 352 öğrencimiz mevcuttur.

Okul pansiyonumuz 2021 tarihinde yapılan büyük bakım ve onarımdan sonra koğuş sisteminden oda sistemine geçilmiştir.