DİYARBAKIR / ÇINAR - Yatılı Bölge Ortaokulu

Yatılı Bölge Ortaokulu

Cumhuriyet Mahallesi Ekinveren Caddesi Yatılı Bölge Ortaokulu ÇINAR/DİYARBAKIR
Vizyon
Türkiye´yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğini sevgiyle yürüten,Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda evrensel bilgilye koşan,alanında ihtiyaçları karşılamada gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış teknik insan gücünü yetiştiren,uluslararası düzeyde saygın bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen,çalışkan,bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan,topluma yararlı,yaratıcı ve pozitif düşünen yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden nitelikli bireyler yetiştirmek.
Yatakhane Koğuşu :4
Kaloriferli
Ulaşım
Diyarbakır Mardin Karayolu üzerinde olan Çınar ilçesine her türlü kara taşıtı ile ulaşmak mümkün.İlçeden 20 dakikada bir karşılıklı olarak Diyarbakır-Çınar minibüsleri çalışmaktadır.
Okulumuzda taşımalı eğitim yapılmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Çınar ilçesi 11.000 nüfuslu olup tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ilçedir.Güney batısında Karacadağ kuzeyinde Dicle nehri akan şirin bir ilçedir.
Diyarbakır iline 32-Çınar ilçe merkezine 1 km.